Kérdésed van? +36 1 59 99 100
Édesszájú vagy és szereted meglepni ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel?
Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt?
Varázsold a francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a szilikon formával! Nem hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a sütemények szerelmese vagy!
Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a formát:
Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle) 5 dl zsírdús tej 6 dkg hideg vaj 10 dkg liszt 22 dkg cukor 4 tojássárgája 3-4 evőkanál barnarum 1 vaníliarúd csipet só a formák kikenéséhez: 1 evőkanál lágy vaj 1 evőkanál méz Elkészítés: A vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé hűlni. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől még szebben barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen vajat javasolnak. A kikent formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba – fél centit hagyjunk a peremig –, majd süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga. Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au lait kíséretében. A termék tulajdonságai: Anyaga: Szilikon Mérete:29,5x17,5x5 cm Mit rejt a termék doboza? 1 db Canelé forma (szilikon)